返回列表 回復 發帖
奶釘, 無天幕就好啦. 我最唔鐘意個天幕
hkben 發表於 11-5-2015 16:12
其實我都唔用天幕, 都唔會開, 係個女有時話要睇星先開, 你點解唔LIKE?
鄧奶佬的改車宗旨 "愛靚唔愛命"
今朝收到壞消息話頭批車可能無天幕, 唔知第二批有無, 我見FREED AND JAZZ都無天幕, 可能成本問題大昌唔會做天幕版
Daniel 發表於 2015-5-11 16:10
... 頂 ... 又好似之前頭批無電能側鏡 ... 有冇搞錯 ...

會唔會平返比你 ?
「吾財也有涯,而慾也無涯。以有涯隨無涯,殆已」
就咁叫我呀 Cliff (奇利夫)
我想知道全市區的油耗呀...........
我想知道全市區的油耗呀...........
dream_workshop 發表於 2015-5-11 16:17
如果99%全市區, 我覺得格離80 hybrid 會岩你 d
... 頂 ... 又好似之前頭批無電能側鏡 ... 有冇搞錯 ...

會唔會平返比你 ?
cliffchow 發表於 11-5-2015 16:17
唔知呢, LEE個消息係細釘講
今天有人影到 Honda Stepwgn Spada RP3在香港出沒, 掛住Stepwgn Spada字牌.

PB87P - 紫色 Premium Purple Pearl 真係好靚
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
好靚呀
Lewis (black RG)
今天有人影到 Honda Stepwgn Spada RP3在香港出沒, 掛住Stepwgn Spada字牌.

PB87P - 紫色 Premium Purple Pearl 真係好靚
cliffchow 發表於 11-5-2015 17:22
紫色一定最好賣
太靚
本田1.5T发动机曝光 搭载第五代STEPWGN

日前,本田在日本发布了第五代STEPWGN车型,而该车搭载的1.5T地球梦科技发动机也随之曝光。这是继2013年本田大会上发布地球梦科技动力总成之后,第一款将其应用在民用量产车中的涡轮增压发动机。(部分图片来源:汽车点评)

全新的1.5L VTEC TURBO发动机是基于本田1.5L自然吸气发动机衍生而来,缸体和缸盖都进行了不同程度的改造。同时还运用了进排气双侧VTC技术,以此来改善不同工况下发动机配气的最优化。

Reference:
http://news.bitauto.com/engine/20150427/1006527690.html
Wide range max Torque 幅圖好吸引,
真想揸吓
王牛 Kingcow Eric
冷靜D
分清 想要 / 需要
Wide range max Torque 幅圖好吸引,
真想揸吓
Kingcow 發表於 2015-5-12 16:46
好快 ... 奶爺部車翻緊來
新款超人燈好似無咁型
仲要等到5月尾 6月頭,點忍
Next Honda Civic to get 1.5L turbo

全新1.5-liter direct-injection VTEC Turbo engine在日本公布後, (Stepwgn發報會), 在另一邊箱. 美國本田亦有所動作, 會把旗下Civic 1.8NA 轉用1.5L直噴式Turbo引擎為動力來源. 而日本研発部主管山本先生說: "Downsized turbocharging will be the base, even for the Civic,". 睇來Downsize turbocharging 已經是大吹勢了.

http://www.autoblog.com/2015/03/ ... urbo-engine-report/
LEE道有無訂左RP的朋友?