返回列表 回復 發帖
all sales are 9 up ..... 信佢地一成都死..... 我買車的時候夠話有排, 2011 先轉新款
frankyan88 發表於 28-4-2010 20:56
講sales質素,我反而會覺得日產果班真係EQ高好多.........
以前買車冇點令我失望過..........
我依家架step以前出左新車唔夠一個月令到我好勞氣,新車可以壞咁多次???
Email所謂回覆from Honda

Email所謂回覆from Honda

黃先生,

多謝   閣下於4月28日之電郵查詢,有關  閣下反映之寶貴意見,本公司深表感謝。

為配合市場需要,汽車代理商會於不同時段推出新型號以招徠顧客,故此本公司於

2010年4月24日推出 2010 Stepwgn Spada,以提升市場競爭力。由於   閣下是於2009

年12 月31日與本公司簽訂合約購買2010 Stepwgn,當時本公司卻未有落實Spada之推

廣計劃,而閣下於2010年2月12日接收新車時,Spada亦尚未推出,故此很抱歉當時未

能提供有關型號予  閣下作選擇,懇請見諒。

本公司衷心感謝  閣下對本田汽車的支持,希望   閣下繼續享受Stepwgn無窮的駕駛

樂趣。

合群汽車有限公司

客戶服務部謹啟

2010年4月28日

kokchung81 發表於 29-4-2010 00:36
咁3月買車果d真係可能多得大昌唔少
解碼後的合群回信:

黃先生,

多謝   閣下於4月28日之電郵查詢,有關  閣下反映之寶貴意見,本公司深表感謝。

為配合HONDA需要,我們每月都會推出新型號以賺你班傻仔錢,故此本公司於

2010年4月24日推出 2010 Ste ...
joeyjordison 發表於 29-4-2010 02:29
蕉就真係有得佢食,果時我壞3次車要求過大昌我加錢直接換架豪華版都唔受.......
既然客氣對佢冇料到, 唯有消委會同佢玩
50# kokchung81

咪係囉
48# herojim

我都係俾佢玩的一份子
51# 掌摑王

31萬有找係Spada豪華版?
54# kokchung81

一定唔係,係普通版,豪華版要差不多33個
30# sammykwan

佢spada夠死肯定唔入住,又話起碼半年後,最終一個月內出現咗.
james_cy 發表於 28-4-2010 14:00
That may be a swift marketing strategic. As you can see Toyota dealer is launching Previa 2.4 with CVT in HK, I think Honda dealer must need to do something to keep up it selling record.

I think you should be happy because Honda dealer choose to launch a new version of Stepwgn (Spada RK) instead of reduce the price of RK1 to against Toyota. Otherwise, your car's resell value will be a big drop.
災後重建中.......
56# sammykwan

stepwgn spada 真係頂noah日本本土版,人地D料好膂(另有電尾),都係28個到.
56# sammykwan

stepwgn spada 真係頂noah日本本土版,人地D料好膂(另有電尾),都係28個到.
james_cy 發表於 30-4-2010 01:00
Then Honda should really consider to reduce the price........because
全新豐田Noah預售推廣價:
七座位豪華版:$279,870
八座位優越版:$233,892
災後重建中.......
全新豐田Noah預售推廣價:
七座位豪華版:$279,870
八座位優越版:$233,892

JP have facelifed noah, don't know hk's is new or not....
jp models now are 158ps...there is twin brother of Noah....Voxy.i like that more

http://toyota.jp/noah/concept/concept/index.html
http://toyota.jp/voxy/concept/concept/index.html
That may be a swift marketing strategic. As you can see Toyota dealer is launching Previa 2.4 with CVT in HK, I think Honda dealer must need to do something to keep up it selling record.

I think yo ...
sammykwan 發表於 29-4-2010 23:53
絕對同意
30# sammykwan

佢spada夠死肯定唔入住,又話起碼半年後,最終一個月內出現咗.
james_cy 發表於 28-4-2010 14:00
James兄..我咪仲慘..記得我同你都有講過我09年7月買RG..當時我都有問D Sales幾時出RK,果D Sales夠話無咁快出啦 點知唔夠4個月就出RK啦 搞到我新款就變舊款...所以你地都比我好啦..起碼仲可以同人講下我部車係新款呀
James兄..我咪仲慘..記得我同你都有講過我09年7月買RG..當時我都有問D Sales幾時出RK,果D Sales夠話無咁快出啦 點知唔夠4個月就出RK啦 搞到我新款就變舊款...所以你地都比我好啦..起碼仲可以同人 ...
Arthur 發表於 30-4-2010 11:08
RK未有7人版本,未合你要求有的大班椅