返回列表 回復 發帖
今晚差唔多八點去鑽石山荷里活食飯,未入停車場已經要排隊,去到閘口拍八達通時個阿姐仲同我講個場FULL晒自己慢慢揾位,入到去真係一個位都冇,最後揾咗半個鐘仲要係一見有人落嚟攞車就好似吊靴鬼咁揸住架車跟住佢等 ...
hkmangor 發表於 6-2-2011 23:36
我覺得搵位泊車都要講運架
我經常都泊,車位冇問題(包括有蓋及露天兩層),只係泊完咭之後上第一個S灣同埋之後嘅左灣小心D,如果有對頭車就最好大家讓一讓!
hkmangor 發表於 6-2-2011 23:41
你通常泊天台or地庫
APM果個我覺得可以喎,因直路上斜,去到先轉一轉過去.
荃2果個係好似澳門果個髮夾灣轉咗上斜咁.好笑架,係唔知WHY要上一上斜有十幾個位,之後90度轉右落斜再上髮夾灣出閘~~ ...
西門 發表於 6-2-2011 23:48
都唔知乜人設計架
應該係話個一入車場個條大斜路,如果中間要停車再開真係好大機會會溜後架
hkmangor 發表於 6-2-2011 23:45
文哥,thanks
咁我未泊過CWB鵬利喇,不過斜路停車取票真係好PK
hkmangor 發表於 7-2-2011 00:07
九龍城廣埸係在大斜路停車泊咭
謝老四同我剷低王子,兩敗俱商
唔係,佢一入場(平路)就先泊咭,然後上斜先嚟一個S灣再嚟一個90度左灣,跟住一條大直斜路上斜,然後左手面有路口入五樓有蓋車場(小心呢個係一個U turn),如果唔入就可以直上天台(都係U turn)! ...
hkmangor 發表於 7-2-2011 00:15
唔該文哥
然後上斜先嚟一個S灣再嚟一個90度左灣,跟住一條大直斜路上斜,然後左手面有路口入五樓有蓋車場(小心呢個係一個U turn),

嘩 我契仔上去咪只有死路一條 佢邊轉到D咁晶緻既彎?? ...
掌摑王 發表於 7-2-2011 00:21
可唔可以用你講既蛇仔行
各位早晨
你又咁早既?
dicken 發表於 7-2-2011 10:23
一陣去團拜(舊同事),的總今日放假
丹兄早呀,你今日幾點去九龍城呀?如果早可以試下搵錶位喎
hkmangor 發表於 7-2-2011 10:25
我12:30約去九龍城食泰國野,之後去人地屋企,唔知有冇錶位呢
唔係呀,今日返公司,不過都係上網吹水
dicken 發表於 7-2-2011 10:27
公司有冇開年飯食同開工利是
如早唔係喺九廣食嘢,可以早少少去睇下錶位先,如果喺九廣食就泊九廣,有free parking呀
hkmangor 發表於 7-2-2011 10:34
ok
你就好,唔駛做
dicken 發表於 7-2-2011 10:43
你就好,有錢買玩具
來啦,都話派比你地 (未結婚果d)
carol 發表於 7-2-2011 12:10
Carol姐,祝你肥肥白白