返回列表 回復 發帖
抬偈 。。。?
半L 行車,副偈已死左大半
Eric
車行包的不幸中大幸
Mingming_123 發表於 16-6-2014 15:52
邊間車行會包埋?
王牛 Kingcow Eric
冷靜D
分清 想要 / 需要
抬偈
細佬-阿柱
邊間車行會包埋?
Kingcow 發表於 16-6-2014 17:17
抬偈都包,咁筍
Call me Rex
邊間車行會包埋?
Kingcow 發表於 16/6/2014 05:17 PM
車行喔? 包抬偈?
2015 鮑魚小組要改名:鮑魚軍團
唔洗自已比已经是萬幸
咁最終check唔check到乜事導得返半L?
細佬-阿柱
我部水貨車,買既时候講明有半年保養,所以包抬偈!
问题應該係太粗米
小弟架2009年水貨RK5攞左未夠半年,行左5000上次換偈油無事,之后又行左5000,再換既时候放油得番半L多D,聽人講可能因为喺日本太粗米同保養唔好,搞到个偈食偈油,有無師兄有其他高見或相同經驗 ...
Mingming_123 發表於 15-6-2014 22:42
how could that possible you didn't notice before going to oil change?
災後重建中.......
1# Mingming_123
你個情況同我公司部公司車 - 10年RK5 (行貨)一模一樣,還著了ENGINE燈,無偈油燈著顯示,翻查天書無說明無偈油會著ENGINE燈,最後找我邦手發現無晒偈油得返0.5L左右,停車場地下又無偈油,應該燒咗機會大,二個月前才返大昌全面檢查過,立即去油站買了4L SHELL 5W50,用此型號朋友以後真是要小心。油渣車會燒偈油廳得多,現在連電油車也燒偈油副偈一定傷透了。
咁用貴偈油咪好重皮!
2015 鮑魚小組要改名:鮑魚軍團
油格裝左0.2L 偈油,即係得0.3L分分鐘已經係油泥,杰到走唔到