返回列表 回復 發帖
ARM ARM出左SPADA, 送保險+牌費( 58xx + 6000), R左1000油卷only,如果上會就2%另每上會一年回cash $700. 上會價個個sales唔同要問多幾個...
manutd71 發表於 22-6-2013 01:38
師兄我睇遲咗你依個post呀!我啱啱買咗呀!
師兄我睇遲咗你依個post呀!我啱啱買咗呀!
hhkkhhkk 發表於 22-6-2013 19:54
車價減8000,送後cam前sensor, 雨擋,膠地毯。
無每年回$700,息一樣。
車價減8000,送後cam前sensor, 雨擋,膠地毯。
無每年回$700,息一樣。
hhkkhhkk 發表於 22-6-2013 20:02
8K + 後CAM同我OFFER差不多, 後CAM都3K幾...佢肯裝前SENSOR幾好,我問佢點解跟車冇前SENSOR既,佢話本田唔興又話加唔到喎,最後送左碌膠棍痴左係左角BUMBER. 另外雨擋,膠地毯我估係基本野,我冇R佢都送左.上會CASH REFUND係睇SALES,其實即係回佣. 九龍灣個SALES仲要收我2.5%仲冇REFUND,最後同灣仔果位SALES買左,我都係第一次試車SALES會揸來我屋企樓下等我.
8K + 後CAM同我OFFER差不多, 後CAM都3K幾...佢肯裝前SENSOR幾好,我問佢點解跟車冇前SENSOR既,佢話本田唔興又話加唔到喎,最後送左碌膠棍痴左係左角BUMBER. 另外雨擋,膠地毯我估係基本野,我冇R佢都送左.上會CASH RE ...
manutd71 發表於 23-6-2013 02:24
我接受唔到碌膠棍
王牛 Kingcow Eric
冷靜D
分清 想要 / 需要
我接受唔到碌膠棍
Kingcow 發表於 23-6-2013 07:29
好old style feel
8K + 後CAM同我OFFER差不多, 後CAM都3K幾...佢肯裝前SENSOR幾好,我問佢點解跟車冇前SENSOR既,佢話本田唔興又話加唔到喎,最後送左碌膠棍痴左係左角BUMBER. 另外雨擋,膠地毯我估係基本野,我冇R佢都送左.上會CASH RE ...
manutd71 發表於 23-6-2013 02:24
i meet the same sales in wanchai n kowloon bay.
my wife request for the front sensor and he give us for free but there will be a switch for this front sensor.
dvd player he give us for free as well but i pay for the leather seats 5xxx.
好開心呀!聽日有車攞啦!
好開心呀!聽日有車攞啦!
hhkkhhkk 發表於 14-7-2013 14:50
好High, what's the color?
災後重建中.......
好High, what's the color?
sammykwan 發表於 14-7-2013 16:06
is black~!!!
but alwayz look at white stepwgn on street.
same feeling as i buy my first car.
各位師兄,小弟係揸緊Honda 09年 的Stream, 最近都有意想換Stepwgn, 在九龍灣睇左車真係覺得幾正,不過唔知車身高左揸起上黎會唔會好飄呢?有無師兄都係由Stream 轉 Stepwgn 可以比d 意見呢!thanks!
55# Patrick6
感覺一定唔同架啦,
快快試車啦。
各位好
我昨天ordered 了spada, black colour
個sale 話purple colour 都好似黑色,又特別
有冇C hing any  comments:-D
各位好
我昨天ordered 了spada, black colour
個sale 話purple colour 都好似黑色,又特別
有冇C hing any  comments:-D
mymrs 發表於 2013-7-15 17:23
Color好主觀,最緊要自鍾意。

Sale有時推介吓特別色,唔駛等。黑白銀,二手多人搵,價錢就。。。
「吾財也有涯,而慾也無涯。以有涯隨無涯,殆已」
就咁叫我呀 Cliff (奇利夫)
Mine is purple, there is no difference when u watch it indoor. Purple only appear in sunlight.
55# Patrick6

小弟由stream rn3 轉rk5.
Stream, 車身底, 比油入彎都比較得心應手。
剛換rk5之後有以下幾樣要習慣:
車身高左, 視野闊左, 不過入彎有d西出去既感覺
地震相對比較軟, 路感同過彎既感覺有分別
車身長度我覺得唔太影響, 反而rk5 軚感比較軟, 而且擰軚覆度有幾大分別(rk5 好似標榜自己360自轉需要比較少位)
尋日經過d橋位空擴位。 我發覺可能車身高, 都比較受風向影響。

新仔一名, 有錯請指教。